Mitt elsykkelprosjekt er under utvikling

Ja etter og ha fått det nye elsykkel-konverteringspakken så har jeg siden lørdag 1 april kjempet meg gjennom el-sykkelkonverteringen nesten til mål. Jeg legger ved en film og bilder av denne prosessen. Bilde over her er fra våren 2022 da jeg arbeidet med å pakke opp og montere den nye sykkelen.

Da har jeg med litt hjelp fra naboen fått sykkelen opp i leiligheten.

Ja nå er den verste fysiske delen med denne elsykkel-konverteringen klar, trodde jeg.
Bilde nr 2 viser forøvrig hvor lett det kan være og tro att dekket ikke passer! til og med jeg gikk på den og klødde meg lenge i hodet. 😂 Men når jeg forsøkte og sette dekket på den originale felgen igjen, så forsto jeg hvor lurt jeg hadde blitt av min manglende kunnskap i denne sammenheng! 🤣 Men det var litt kranglete og fysisk krevende prosess for meg som har kols, godt att den delen er ferdig. Men det var ikke den verste jobben. Den verste ble og få på bagasjebrettet. Neste steg er å og gå i gang med alle koblingene og feste ledninger.

Men før jeg går i gang med koblingene så må sensoren bak pedalarmen monteres. Men jeg så fort att jeg manglet ett verktøy for og få av mutteren på pedalarmen. Men takket være en snill og hjelpsom nabo fra Syria, som hadde den riktige innsatsnøkkelen, så kom den riktig på plass.

Da var det nye setet, samt displayen og kontrollen til el-kitte montert på styret.

Ja da var det nye bagasjebrettet montert. Neste blir kabeldragninger og koble sammen. Og jeg må si att dette var nok den verste jobben for meg. Jeg sleit i mange timer før jeg endelig kom i mål med denne monteringen. Jeg måtte ta av flere ganger og finne ut hvordan jeg skulle få festet den på min sykkel. Til slutt fikk jeg tross for litt korte skruer! montert den nedentil på samme festet som bakskjermen satt fast. Vel håper det holder! ellers må jeg få festet bagasjebrettet nedentil direkte med hjul-mutrene. Men få håpe det går bra!

Etter å ha koblet alt, satt inn batteriet på plass i bagasjebrettet og fått liv i displayet, så testet jeg for å se om framhjulet gikk fremover når jeg holdt inne minus knappen på kontrollen. Og ja alt fungerer som det skal, men framhjulet gikk bakover🤣🤣🤣 så da må jeg snu framhjulet. Når jeg så på pilen på felgen når jeg satte på hjulet så trodde jeg det satt riktig veien! men det var når sykkel var vendt med styret ned, altså ble det speilvendt for meg der og da. 😂

Vel, ikke rare jobben og få snudd ett framhjul. Men nå er det bare den jobben igjen, pes. Men først må jeg isolere alle lednings-kontaktene med isolasjonstape og få satt den lille kontaktboksen og alle ledningene inn i det bakre batterikassen på bagasjebrettet, samt sette lokket på med to skruer på. Men hurra jeg er i mål, og alt fungerer, må bare få snudd framhjulet rett vei. 😂🤣😂

Men før jeg går noe videre her så tar jeg meg en blund, så ikke andre ting havner feil vei eller opp og ned!🤣

Helt klar. trodde jeg! Men så ser jeg att jeg mangler en viktig skive til framhjulet på ene siden som skal sitte innerst på hjulet. Men de skulle sende meg en ny i dag så jeg får bare smøre meg med tålmodighet. 😀

To dager senere så ankom skiven til hjulet og jeg kunne gjøre hele sykkel klar. Nå er omsider v-bremsen frem justert så godt det går! Så nå er sykkelen klar for første testkjøring. Men jeg tror jeg skal bytte ut V-bremsen med en skivebrems på sikt. Tror det vil fungere mye bedre enn v-bremsen.

Av Ketil Ervik

Av Ketil Ervik

admin og ansvarlig webutvikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.