Dårlig maskin og programvarestøtte

Til og med en Intel i7 prosessor på 3,50GHZ støttes ikke i Windows11. 

Når man betaler over tusen kroner for ett operativsystem, så skulle man forvente att; man kunne oppgradere gratis eller att ikke støtten for operativsystemet opphører! Jo da, Støtten for operativsystemet Windows10 forsvinner i 2025, da er det Windows11 som gjelder. Men har du ikke rett maskinvare, nei da kan du glemme Windows11. Så komplisert og kompleks er dette operativsystemet Windows. Nei Windows-brukere må tydeligvis kjøpe seg en ny datamaskin hvert 4 år! Det er jo helt idiotisk.

Så hva skal jeg så gjøre etter 2025? Ingen problem. Windows10 vil fortsette å fungere som det nå gjør, de fleste programmene jeg bruker i Windows er ikke Windows-programvare. Det eneste problemet man kan støte på er sikkerhetssiden med Windows. Man må installere ett annet antivirusprogram og brannmur men de finnes også og få tak i her ute helt gratis. 

Jeg har i dag 09.11.2022 sluttet å bruke Linux av følgende årsaker:

1. Støtte for Amos dolby finnes ikke i Linux.

2. Mitt lydkort Soundblaster Z er fortsatt ikke støttet i Linux etter en del år av forespørsler! så finnes det fortsatt ikke noen løsninger på dette området.

3. Mine maskinvareoppgraderinger i den senere tid, dette for og kunne redigere VR-videoer og bilder på datamaskinen har bare skyvd Linux enda mer ut på sidelinjer her. VR teknologi støttes ikke i Linux.

4. Når det gjelder VR og musikkproduksjon så er Windowsprogrammene betydelig bedre og enklere.

I tanke på hvor bra Linux ellers er så er jo det litt vemodig. Men jeg bruker ikke Linux bare for att det er Linux, men for å gjøre noe konstruktivt på datamaskinen. Dessverre er det for meg i dag altfor mange mangler i Linux for min del som driver med musikk, filmer og bilder i en mer avansert tilnærming.

Til helt ordinært bruk av datamaskinen, så vil nok Linux være betydelig bedre enn Windows for de fleste brukere. Men for min del som bruker en del mer avansert musikk og VR-film programvare, som ikke finnes til Linux, samt manglende støtte for mitt lydkort og Amos dolby er nok Windows10 best for min del.

Av Ketil Ervik

Av Ketil Ervik

admin og ansvarlig webutvikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.