Ny laptop-vifte på vei til meg

Ja nå har jeg bestilt en ny vifte til min bærbare datamaskin, bare ett par hundrelapper er ikke så ille. Får den om cirka 15 dager! Så da blir det å åpne laptopen igjen da.

 

Bildene over er er fra forrige gang jeg plukket fra hverandre min bærbare datamaskinen. Den gangen oppgraderte jeg laptopens cpu/prosessor, fra Intel i3 til Intel i7, samt byttet ut 8GB rambrikkene med 16GB. Men prosessorviften har gradvis begynt å bråke mer og mer, å risken for att den ikke kjøler nok er tilstedeværende. Og viften begynner å bråke såpass att det er tydelig forstyrrende. Men heldigvis har jeg lært meg ett og annet oppover årene etter å ha bygd tre stasjonære maskiner tidligere.

 

Tastaturet på min gamle acer aspire 5750g skulle også ha hvert byttet ut, og har heller aldri hvert hundreprosent som ny. Men i og med att jeg bare bruker trådløs tastatur og mus, så hopper jeg nok over den biten.

 

Ikke lenge siden jeg kjøpte ett kraftigere batteri til denne laptopen, så jeg får virkelig håpe den holder noen år til etter att jeg har byttet vifta! Så langt har oppgraderingen kostet ett par tusenlapper, så ja, det lønner seg å fikse diverse oppgraderinger selv. Tør ikke tenke på hva det ville kostet hvis for eksempel lot Elkjøp osv hadde bestilt delene og gjort jobben for meg!

Av Ketil Ervik

Av Ketil Ervik

admin og ansvarlig webutvikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.